Online training

Bewuster en gelukkiger in het leven

Een 30 dagen individuele, zelfstandige training.

Elke (werk)dag een oefening of opdracht waarmee je die dag (week) aan de slag gaat.

Elke vrijdag de mogelijkheid tot Q&A via Whatsapp.

24 praktische oefeningen vanuit een wetenschappelijke basis. 

Door bewuster te leven ga je dingen minder gedachteloos doen. En ontdek je dat je niet elk ‘probleem’ (meteen) hoeft op te lossen. Door meer aandacht te hebben, ga je je minder op de automatische piloot richten en word je minder door je (negatieve ) gedachtes meegesleept. En richt je je op bewustere keuzes. Keuzes en gewoontes die je gaan helpen bij het krijgen van meer inzicht, ontspanning en tevredenheid met jezelf.

sneak peak

Wat je denkt is maar een gedachte. 

Een vol hoofd, allerlei gedachtes over van alles en nog wat. Onze gedachten kunnen een heel sterk effect hebben op hoe we ons voelen en wat we doen. Onze gedachten maken rare kronkels, allerlei ingesleten denkpatronen, gedachten voortkomend uit denkfouten die belemmerend, zelf-ondermijnend, irrationeel zijn.

 

  • Alle gedachten zijn alleen maar mentale gebeurtenissen (inclusief de gedachten die zeggen dat ze dat niet zijn).
  • Gedachten zijn geen feiten.
  • Wij zijn niet onze gedachten.

 

 

Gedachten leiden tot acties en acties hebben weer allerlei gevolgen. In welke gedachten ga je investeren? Probeer ze helder te zien, zodat je kunt kiezen bij welke gedachten je actie onderneemt en welke je laat voor wat ze zijn.

Oefening:

  • Welke soorten gedachten herken jij vooral?
  • Van welk soort gedachte vind je het moeilijk te geloven dat het maar een gedachte is en geen feit?
  • Wat ga je doen zodra dit soort gedachten bij je opkomen?

Je bent niet je gedachten en het zijn geen feiten.

Je gedachten zijn niet zo belangrijk. En je hoeft niet op je gedachten in te gaan. Je kunt ze laten komen en gaan – als wolken aan de lucht. Oefen er maar mee. Met een beetje oefening maak je je hoofd steeds een beetje stiller. Het zal nooit perfect worden, en dat is niet nodig. Met de juiste instelling komt die blauwe lucht vanzelf.

Aanmelden training ‘bewuster en gelukkiger in het leven’

    Dit vind je misschien ook leuk...