Online training

Ontdek je sterke kanten

Ieder mens heeft sterke kanten. Het zijn jouw positieve eigenschappen die je helpen in je werk en je leven. 

Martin Seligman is een van de grondleggers van de positieve psychologie. Hij ontdekte zes kernwaarden die in alle culturen voorkomen: wijsheid en kennis, moed, liefde, rechtvaardigheid, matigheid en spiritualiteit. Seligman groepeerde onder deze waarden 24 persoonlijke positieve eigenschappen zoals creativiteit, humor, hoop, nieuwsgierigheid, leiderschap en vriendelijkheid.

Sterke kanten zijn 24 positieve eigenschappen die ieder mens heeft. Van die 24 zijn er een aantal die kenmerkend voor jou zijn. Misschien ben je ook goed in andere sterke kanten, maar kosten ze je waarschijnlijk meer moeite. Zo kunnen veel mensen doorzetten of moedig zijn als het nodig is, maar vindt niet iedereen dat fijn om te doen

Als je jouw sterke kanten kent en regelmatig kunt inzetten dan zorgt dat voor allerlei positieve effecten. Je bent gelukkiger, presteert beter en je ervaart meer tevredenheid. 

In deze training ga je kennismaken met jouw sterke kanten.  In vijf sessies ga je jouw sterke kanten ontdekken. Wat zijn jouw kenmerkende sterke kanten, wat betekent dat én maak je de eerste stappen om deze kenmerkende sterke kanten bewust te gebruiken.

Aanmelden online training ‘ontdek je sterke kanten’

    Dit vind je misschien ook leuk...